2008-09-29

podivný deník

"někdy se citáty prostě nehodí!"

toho dne z Egona poprvé vyprchalo nadšení z počínajícího alkoholismu. Cítil se neobyčejně unavený. Všechny půllitry, dvojky a panáčky přestaly pumpovat krev do malého i velkého krevního oběhu a rozmazané obrysy se nepříjemně vyostřily.

Znovu objevený už svět nebyl tím báječným místem pro život. Lidé, na které si pamatoval neexistovali. Zůstaly tu sice jejich obličeje, ale slova nesoucí se z jejich úst, gesta jejich rukou, způsob chůze i obvod jejich pasu nepoznával. Kdyby již nešlo o nezbytnou součást střízlivění, určitě by ho rozbolela hlava. Ze Skleníku byla herna, Slunce trávilo mnohem více času po škole, z nezničitelných pevností partnerských vztahů zůstaly trosky, stromy šuměly listům Valčík na rozloučenou a Slovan Liberec hrál jen o fous hůř než poslední tým druhé ligy.

"Chci..."

"Musím..."

"Alespoň bych měl..."

Namísto toho jen seděl v křesle a kladívko vyťukávalo do kovadlinky starou známou: "Tak tedy vítej podzime! Vítej v kraji mém."

2 komentáře:

cefeus.nymburk řekl(a)...

tydle pseudepresivní texty máš z toho, že se dostatečně nevěnuješ oddílu vole!
ale jestli z prodeje těhlech textů koukaj ňáký prachy.. potom budiž

w.w.m-w řekl(a)...

díky za komentář, ale...

1) Máš tam chyby, kámo.
a) Předpokládám, že výraz pseudepresivní, měl spíše vypadat takto: pseudodepresivní, ale může to být i vcelku zajímavá aktualizace grafické podoby slova nebo jeho sémantického pole.
b) Ve větě: "tydle pseudepresivní texty máš z toho, že se dostatečně nevěnuješ oddílu vole!", Ti chybí čárka za slovem oddílu, která uvozuje oslovení.

2) Myslím si, že není vhodné psát tyto komtáře z našeho střediskového účtu, co kdyby to náhodou našli nějací rodiče nebo jejich děti.